Înapoi
Contul meu Petiție Evenimente Soluții Știri

1.3 miliarde de tone de plastic = 216.666.666 elefanți

Asta e cifra la care plasticul poate ajunge în anul 2040. Și e îngrijorător.  

Vestea bună este că dispunem de tehnologie, cea care ne poate ajuta să oprim valul de plastic.  

 

Mai există un detaliu care ne împiedică: plasticul este peste tot pe planetă, și, mai ales, este folosit și tratat diferit.  

 

În articolul de aici, cercetătorii au urmărit producția, utilizarea și eliminarea plasticului din întreaga lume: ”Echipa a creat un model pentru a prognoza viitoarea poluare cu plastic. Ceea ce au numit un scenariu „business as usual” - bazat pe tendința actuală de creștere a producției de plastic și fără modificări semnificative în cantitatea de reutilizare și reciclare - a produs estimarea a 1,3 miliarde de tone de plastic.”

 

Astfel, cercetătorii s-au gândit ce măsuri pot fi luate pentru a crește reciclarea și a reduce producția și folosirea plasticului cu materiale sustenabile.  

 

Winnie Lau de la Pew Charitable Trusts din SUA, care a finanțat cercetarea, spune că ”putem reduce cantitatea de plastic care intră în ocean cu 80% până în anul 2040, dacă respectăm măsurile luate.”

 

Cercetătorii au inclus următoarele măsuri:  

  • reducerea creșterii producției și consumului de plastic, înlocuind plasticul cu hârtie și materiale compostabile
  • proiectarea produselor și ambalajelor pentru reciclare
  • extinderea ratelor de colectare a deșeurilor în țările cu venituri medii / mici și sprijinirea sectorului „colectării informale”
  • construirea de facilități pentru eliminarea a 23% din plastic care nu poate fi reciclat economic
  • reducerea exporturilor de deșeuri din plastic

 

SEMNEAZĂ

Te alarmează scorul plasticului? Dacă da, semnează pentru o infrastructură de colectare selectivă corectă în toate școlile din România!  

 

SURSĂ:

BBC: Science Environment 

Știri similare