Înapoi
Contul meu Petiție Evenimente Soluții Știri

A doua viață a gunoiului

sub formă de mobilier

Mumbai este unul din orașele care produce cele mai multe deșeuri în India. Majoritatea ajung… yeah, ați ghicit, la groapa de gunoi. Însă o mână de oameni au găsit o a doua folosință pentru lucrurile care erau considerate bune de aruncat.

 

THE RETIREMENT PLAN

Din dorința de a crea piese de mobilier moderne pentru consumatori sustenabili, Anu Tandon Vieira a pus bazele a ceea ce se numește azi “The retirement plan”. A pus pe hârtie o suită de piese și s-a gândit cum le-ar putea construi folosind materiale deja uzate sau rămășițe. Practic, produce ceva nou dintr-o materie primă nedorită de nimeni.

Cauciucurile vechi ale mașinilor se folosesc pe post de cadru, obținând astfel o bază foarte solidă, aproape indestructibilă. Tot pe post de bază mai sunt folosite bare vechi din metal sau din bambus, în funcție de design-ul piesei.

Peste acest cadru se înfășoară “rămășițe” de plastic sau material textil venite direct din fabrică. Acolo se folosește o mare parte din material, însă după ce este tăiat în forma dorită, rămân resturi care sunt adunate, făcute ghem și folosite de Anu în crearea pieselor ei.

Pe lângă refolosirea unor materiale deja uzate sau aflate pe punctul de a fi aruncate, compania ajută și societatea. Tinerii învață să construiască diferite piese de mobilier și, după ce stăpânesc deja niște principii, au șansa să-și pună în valoare creativitatea și să dezvolte ei singuri diferite modele.

Este doar un alt exemplu de sine stătător al principiului “Reuse. Reduce. Recycle.”, cei 3 R pe care se bazează sustenabilitatea.

 

SURSE:

@All.about.sustainability  

 

ÎNROLEAZĂ-TE!

Tu ai vreo idee care ar putea schimba pe bune mersul lucrurilor? Înrolează-te ASAP și trimite-ne-o printr-un story, direct din cont.

Știri similare