Înapoi
Contul meu Petiție Evenimente Soluții Știri

Accesorii sustenabile de street style

Elena Gabriela Bogos, Fashion Designer ASAP

Urmărește explicațiile ei:  

”Povesteam în articolul trecut că majoritatea accesoriilor vestimentare pe care le purtăm zi de zi sunt fabricate din textile sintetice și chiar plastic sau materiale asemănătoare acestuia. De data asta vin cu o soluție la îndemâna oricui pentru a transforma ambalajele de plastic în ceva util și unic - accesorii de street style. Cu puțină îndemânare, poți transforma un sac de plastic într-o pelerină de ploaie sau o simplă pungă într-un portofel rezistent.

Pentru început însă, voi arăta cum să reciclezi plastic și să faci o curea unică pentru ținutele tale casual.

Iată de ce ai nevoie:  

  • ambalaje de plastic - eu am folosit ambalajul de la un buchet de flori și sacoșe uzate din plastic reciclat (re-reciclare!), dar tu poți folosi orice tip de ambalaj
  • un fier de călcat
  • hârtie termorezistentă de copt (să nu uiți că o mai poți folosi și la un alt proiect de crafting, așa că nu te grăbi să o arunci)
  • cataramă de curea din metal sau lemn
  • foarfecă

După ce ai tăiat plasticul în bucăți egale, trebuie să îl împăturești în fâșii cu lățimea dorită. Apoi, îl vei poziționa între două bucăți de hârtie termorezistentă și poți începe să calci suprafața cu fierul de călcat încălzit la jumătate. În funcție de grosimea fâșiei de plastic, e posibil să fie necesar să repeți procesul și pe partea cealaltă a acesteia.

În continuare, dacă este necesar, vei îmbina două sau mai multe fâșii prin suprapunerea capetelor lor și încălzirea lor cu fierul de călcat. 

Acum că ai obținut lungimea dorită a curelei, poți ajusta lățimea acesteia, pentru a fi uniformă și a se potrivi cu lățimea cataramei, utilizând foarfeca.  

În final, tot prin încălzire, vei atașa catarama cordonului tău.  

Tips and Tricks:  

  • dacă utilizezi plastic mai subțire, cureaua ta va fi mai elastică și mai maleabilă, însă va trebui să utilizezi mai multe straturi pentru a obține aspectul dorit și rezistență
  • prin suprapunerea mai multor bucăți de ambalaje poți obține modele mai interesante
  • în funcție de grosimea plasticului folosit, ar putea fi mai eficient să încălzești și apoi să împături treptat bucățile de ambalaj

 

SEMNEAZĂ

Poartă cu mândrie noul accesoriu, dar nu uita să semnezi PETIȚIA ASAP

Știri similare