Înapoi
Contul meu Petiție Program Soluții Știri

ASAP UPFOLD A SUSȚINUT UPCYCLING-UL LA DIPLOMA 2021

După Rethinking Plastic de la Romanian Design Week, ASAP a pregătit UPFOLD - un workshop și o expoziție care a militat pentru găsirea soluțiilor de refolosire a deșeurilor din plastic.

În cadrul festivalului DIPLOMA 2021 de la Combinatul Fondului Plastic (8-17 octombrie) am arătat cum să dai o nouă viață deșeurilor prin upcycling.

Pe 10 octombrie, designerul Alexe Popescu a ținut UPFOLD - un workshop dedicat upcycling-ului în cadrul festivalului DIPLOMA 2021. 

La spațiul expozițional ASAP de la Combinatului Fondului Plastic, participanții aleși în urma unui call au învățat cum să refolosească într-un mod creativ deșeurile, dându-le o nouă întrebuințare. Designerul i-a familiarizat cu tehnica plierii prin care ambalaje ca cele de Tetrapak sau materiale aruncate la gunoi (cartele de metrou, etc.) capătă o altă utilitate practică. Adică beneficiile concrete ale upcycling-ului promovat de ASAP prin care plasticul și alte materiale își continuă viața fără a ajunge la gunoi și a polua astfel mediul. Vezi câteva momente de la activități aici!

Pe lângă workshop, mulți vizitatori ai expoziției UPFOLD din acel spațiu au replicat obiectele expuse conform instrucțiunilor primite.

Nu uita, dacă susții upcycling-ul, semnează și Petiția ASAP!

Știri similare