Înapoi
Contul meu Petiție Evenimente Soluții Știri

Dai un capac

la schimb?

Trebuie să se simtă foarte bine când pornești o treabă și vezi că merge fără să te mai implici de la un anumit punct.

Hans Forsberg s-a folosit de cunoștințele sale ca expert în robotică și inteligență artificială ca să inventeze ceea ce se numește Bird Box, un mecanism dedicat păsărilor (uau!) care dă arahide la schimb pentru capace de plastic.

 

CUM COȚOFANA FACE CURAT CA SĂ MĂNÂNCE

Totul a început când a observat că în cartierul lui sunt multe coțofene. Este o specie de păsări recunoscută pentru un nivel de inteligență ridicat. Surate cu ciorile, au aceeași afinitate de a ridica chestii de pe jos și capacitate de a descuia închizători.

A lucrat ani de zile la crearea aparatului, iar în final s-a folosit de proiectare mecanică, electronică, software și o imprimantă 3D ca să îi dea formă. Cu ceva extra răbdare, a și reușit să dreseze păsările, să o folosească și să curețe astfel străzile de gunoi fără a mai depune niciun efort.

Mecanismul e simplu: recunoaște capacele de plastic, iar când unul este băgat în aparat, acesta dă o arahidă ca recompensă.

Vrei să vezi cum funcționează treaba asta? Aruncă un ochi aici.

Iar dacă te pricepi la robotică și ești atât de curajos încât să creezi o replică a modelului, Hans explică pe larg procesul aici.

 

SURSE

My Modern Met: This Hi-Tech Bird Feeder Lets Clever Magpies Exchange Bottle Caps for Food

 

Înrolează-te

Înrolează-te ca să fii la curent cu știri, soluții, campanii și tot ce mișcăm pentru a duce o viață sustenabilă.

 

Știri similare