Înapoi
Contul meu Petiție Program Soluții Știri

Din plastic în jardiniere hidroponice

 

Zece studenți ai “Enactus-Universal Business School” din Mumbai reciclează sticle de plastic pe care le transformă în jardiniere hidroponice.

 

Reduc plasticul și apa

 

În august 2020, au lansat proiectul “ROOP”, unde folosesc sticlele exact așa cum sunt, fără a implica vreun cost pentru descompunere.

 

Ei au explicat procesul așa: “„Folosim patru-cinci sticle de plastic și le tăiem în jumătate. Partea superioară a sticlei este inversată și introdusă în sticlă, iar partea superioară este umplută cu o cârpă de iută, unde este plasată planta. Două găuri sunt date pe părțile opuse ale fiecărei sticle și o conductă este trecută prin ele. Acest lucru conectează toate sticlele împreună pentru a se asigura că toate primesc un debit de apă ”

 

Prototipul nu a mai fost folosit până acum și lovește 2 dintr-o lovitură: plasticul este refolosit, iar solul din agricultură nu mai e atât de utilizat, iar planeta e fericită.  

 

 

S-au implicat și la colectarea sticlelor de plastic necesare proiectului, reușind să strângă peste 30 kilograme de deșeuri de plastic.

 

 

 

Hai că se poate! Dacă vrei să schimbăm ceva, dă cu semnătura în Petiția ASAP!

 

Sursă: https://www.thebetterindia.com/259514/enactus-mumbai-students-build-hydroponic-planters-at-home-upcycle-plastic/

 

Știri similare