Înapoi
Contul meu Petiție Program Soluții Știri

Doctorul de sneakerși

David Tataoană este un tânăr din Constanța care și-a luat misiunea de a face upcycling reparând ceva ce purtăm cu toții dar pe care apoi îl aruncăm lejer, fără procese de conștiință: adidașii.

Fiind un ”sneaker doctor”, David recondiționează în atelierul său perechile de pantofi sport care par că și-au trait viața dar, care cu niște ajustări, pot să fie refolosiți la fel de bine ca și cum ar fi fost noi.   

 

1. De unde a pornit gândul de recondiționare?  

”Gândul de recondiționare a pornit din ideea de a ajuta oamenii să își recapete perechea favorită de încălțăminte și de a putea contribui la îmbunătățirea mediului.”

 

2. Are legătură cu upcycling-ul?

”Da, are legătură cu upcycling-ul deoarece unii oameni vin la noi cu perechi distruse, iar noi le aducem la o nouă formă, una foarte bună și purtabilă.”

 

3. Responsabilitate față de mediu prin recondiționare, nu achiziționare, prin care se ajunge la hiperconsum?

”Prin recondiționare facem un bine mediului și prin munca noastră reducem achiziționarea inutilă a miilor de perechi.”

 

4. Cum vezi problema plasticului prin prisma pasiunii tale?

”Criza poluării este o problemă reală la nivel global, iar plasticul este un factor principal al acestui lucru, fiind nociv pentru sănătatea individului, cât și pentru mediul înconjurător. Prin pasiunea mea încerc sa reduc cat pot de mult consumul plasticului și îmi încurajez angajații să recicleze cât pot de mult având pubele separate pentru hârtie, plastic, sticlă și gunoi menajer.”

 

Dacă și tu susții colectarea selectivă, nu uita să semnezi Petiția ASAP!

Știri similare