Înapoi
Contul meu Parteneri Evenimente Soluții Știri

Folie de plastic + pungă de plastic

= planeta poluată la puterea a doua

Ambalaj de plastic în pungă?

Vezi produse ambalate în plastic la magazin, o să ți se pară că arată fresh și o să le iei. Următorul pas e să le mai cari și-n pungă, nu?

Sau îți pui un sandwich la pachet și-l bagi în folie de împachetat?

Sau poate dai o petrecere și te gândești că e la îndemână să folosești tacâmuri de plastic?

Te păcălești singur cu durata alimentară a legumelor, fructelor frumos împachetate, salatelor și lactatelor și crezi că ai nevoie de plastic, însă nu-i deloc așa.

Poate fi un rău aproape necesar, însă în 2018, folia de împachetat a devenit o problemă planetară. De ce? Din simplul motiv că ambalajele alimentare au devenit inamicii plajelor.  

În fiecare an, acesta este al doilea cel mai des întâlnit gunoi de pe plajă.

 

În loc să reduci, de fapt crești consumul de plastic.

În articolul ”Plastic food packaging was most common beach trash in 2018”, datele arată că au fost colectate peste 3,7 milioane de ambalaje individuale și ar trebui să ne pună pe gânduri scorul mare pe care-l tot câștigă plasticul împotriva planetei.

Că tot vorbim despre folia de plastic, cred că deja știi cum arată, cât este de subțire și cum crezi că nu e o problemă atât de mare o bucată de împachetat.

A apărut ca o greșeală în laborator și în timp s-a clasat în topul plasticului dăunător.

Datele spun că în mediile marine, folia de plastic contribuie la o criză mai mare de poluare a plasticului pentru că aceasta în apă se transformă în microplastic și rezistă mediului înconjurător, iar peștii o confundă cu mâncare.

 

Bun, și nu avem cumva alternative?  

Avem! O alternativă super cool și eco-friendly este hârtia de împachetat din ceară de albine. Este realizată din ceară de albine, ulei de jojoba și rășină de copac pe o bandă subțire de bumbac… și cam atât. Este reutilizabilă, nu face rău planetei și are ingrediente naturale.

Steve Reble, cel care a creat hârtia alimentară ”Etee”, spune că s-a inspirat din vechile împachetări egiptene pe mumii atunci când și-a creat propria versiune a unei folii alimentare reutilizabile.  

Până acum au reușit să elimine peste 100 de milioane de metri pătrați de folie de plastic în ultimii doi ani. Și pare a fi doar un început.  

 

SURSE:

Știre verificată și inspirată din:

National Geographic: Plastic food packaging was most common beach trash in 2018

National Geographic: The sticky problem of plastic wrap

The Good Life Designs: Etee Food Wraps and the Benefits of Plastic Wrap Alternatives

Survive In Bed Book Review: Etee Reusable Food Wraps Review – Does It Work? The Scam Exposed!

 

ÎNROLEAZĂ-TE!

Dacă vrei o lume mai curată, mai puțin poluată și-o rezolvare, hai cu noi să facem o schimbare. Înrolează-te acum.

Știri similare