Înapoi
Contul meu Petiție Program Soluții Știri

MAI MULTE IDEI DE UPCYCLING CÂȘTIGĂTOARE

Pe lângă proiecte realizate, am primit de la voi multe idei cu ce s-ar putea face să-i dăm o soartă mai bună plasticului din viața noastră de zi cu zi. Mai jos prezentăm trei soluții ingenioase de la concursul ASAP.

Cruțu Adina-Valentina ne-a explicat cum putem transforma o sticlă de plastic într-un clopoțel de vânt: „Tăiem sticla pe mijloc și agățăm de ea diverse accesorii cu clopoței. Pe lângă detaliile compoziționale care atarnă, și sticla de plastic poate fi accesorizată sau colorată.”

Dobrescu Marian-Auraș ne-a scris de dificultatea reciclării la țară, dar oricum face upcycling: ”Cea mai utilă a fost utilizarea PET-urilor în grădină. Primavăra, vremea este schimbătoare, iar sticlele de plastic care acoperă răsadurile le salvează.„

Hodorog Marius Marian a găsit o soluție pentru a rezolva și o altă problemă, pe lângă cea a plasticului:

”Informându-mă mai detaliat despre marea problemă a uleiului și cât de nociv este acesta pentru planetă, am reușit să găsesc soluția ideală: reutilizez sticlele de lapte pe care le spăl categoric înainte pentru depozitarea uleiului uzat, zic eu două comportamente deja bune pentru un impact mare asupra naturii.” 

Te inspiră aceste idei? Atunci nu ezita și semnează Petiția ASAP pentru a schimba soarta plasticului.

Știri similare