Înapoi
Contul meu Petiție Evenimente Soluții Știri

Mașinile devin prietene cu mediul

și încorporează plastic reciclat

În data de 14 Ianuarie, Dacia a prezentat noul concept Bigster, un SUV ceva mai mare decât Duster.

Momentan, este încă la nivel de prototip, însă compania vrea ca până în primăvara anului 2025 să devină reprezentativ pentru gama SUV-urilor.  

 

DE CE NE INTERESEAZĂ

Conceptul propus de Dacia este robust și inspiră un simț aventurier, fiind “adaptat pentru escapadele în aer liber”. Intenția este susținută și la nivel de design: liniile sunt simple, fără artificii de design, cum ar fi elemente cromate sau ornamente cu aspect de aluminiu.  

În locul lor, SUV-ul va utiliza piese din material plastic reciclat pentru protecțiile laterale. Și în plus, pentru a se menține actual în privința reglementărilor viitoare din domeniul auto, modelul poate fi echipat cu motorizare alternativă și hibridă.  

Devine astfel o opțiune și pentru cei care își doresc să aibă un impact redus asupra mediului înconjurător, atât prin prisma materialelor folosite, dar și a noxelor emise.  

 

SURSE

Biziday: Dacia a prezentat conceptul Bigster, ceva mai mare decât modelul Duster

 

ÎNROLEAZĂ-TE

Vrei să afli cum să ai o viață mai sustenabilă și să fii mai prieten cu natura? Înrolează-te și abonează-te la newsletter-ul ASAP! Te ținem la curent doar cu ce merită.

Știri similare