Înapoi
Contul meu Parteneri Evenimente Soluții Știri

Mașinile și plasticul fac echipă bună

chiar dacă nu te așteptai

Care e legătura dintre mașină și plastic? 

Ei, bine... Plasticul este o componentă importantă când vine vorba de fabricarea unei mașini. Până să vorbim despre cele electrice, industria automobilelor a crescut și datorită industriei plastice, care și-a lăsat amprenta puternic asupra pieselor unei mașini.  

Știm că plasticul e dăunător, însă în acest context, se plasează pe același loc cu oțelul și aluminiul.  

Asta și pentru că materialele plastice cântăresc cu 50% mai puțin, deci sunt mult mai eficiente atât pentru rezultatul final, cât și pentru consumul de combustibil. Amuzant este cum plasticul dăunător ajută alt material dăunător să polueze mai puțin, nu?

 

Plasticul și combustibilul = mai puțină poluare? Cum?

În articolul ”The importance of plastic in the automobile industry”, s-a descoperit faptul că plasticul utilizat în mașini înseamnă că, pentru fiecare kilogram pierdut din greutatea mașinii, aceasta va emite cu 20 de kilograme mai puțin dioxid de carbon pe parcursul duratei sale de funcționare. Pe lângă asta, este și materialul cel mai des folosit pentru măsurile de siguranță. Faptul că plasticul poate fi modelat mai ușor ajută la adaptarea componentelor și astfel, forme mai aerodinamice sau ”diferite” sunt realizate cu ajutorul plasticului, care by the way, asigură o durată de viață mai lungă și mai fiabilă a vehiculului. How cool is that? 

 

Ok, plasticul e bun pentru automobile, însă ce tip de plastic se folosește?  

Conform articolului ”Use of Recycled Plastics in Cars is Shifting into Overdrive”, materialele plastice au devenit indispensabile pentru siguranță și de aici, totul a plecat către consum versus reciclare.  

Studiile arată că un număr din ce în ce mai mare de piese auto și componente sunt realizate cu materiale plastice reciclate, precum: sticle, capace, recipiente și alte ambalaje din plastic pe care le folosim în fiecare zi și care sunt transformate în piese auto.  

Deci, situația este win-win de ambele părți: #1. Vehiculele conțin în medie 50% din material plastic din volum, dar doar 10% din greutate și reduce consumul de combustibil. #2. Plasticul are un rol pozitiv în toată treaba și este folosit și cel reciclat în compoziție. 

 

SURSE:

Știre verificată și inspirată din:

Plastics Make It Possible: Use of Recycled Plastics in Cars is Shifting into Overdrive

Plastic & Chemical Trading: The importance of plastic in the automobile industry

Forbes: Your Car Is More Plastic Than You Know. This Company May Soon Be Brewing Its Parts With Biology  

 

ÎNROLEAZĂ-TE!

Acum că ai aflat că plasticul are și un rol pozitiv, nu trebuie să scapi din vedere lupta pe care o dăm cu problema planetară pe care tot plasticul a creat-o. Dacă vrei să te bagi și să schimbi ceva, înrolează-te aici!

Știri similare