Înapoi
Contul meu Parteneri Evenimente Soluții Știri

Must-watch despre plastic

ca să afli tot ce trebuie să știi

The Story of Plastic

Un documentar complex despre criza poluării cu plastic pe care o trăim în prezent, ilustrând efectele pe care le are asupra planetei și locuitorilor ei. Te plimbă prin trei continente pentru a vedea catastrofa la adevărata ei magnitudine: câmpuri de gunoi, munți de resturi, râuri pline de deșeuri și un cer încărcat de poluarea emisă de producția și procesarea plasticului. Afli adevărul netrunchiat de la diferiți experți și activiști despre consecințele asupra ecosistemelor și comunităților din jurul lumii. Pe alocuri ai parte de animații și filme originare din anii 30’, deci este o experiență interesantă și la nivel vizual. Documentarul reușește să distileze într-o oră și jumătate o problemă complexă și să termine într-o notă pozitivă, prezentând soluții și modalități prin care fiecare dintre noi poate lupta cu acest plastic. E tare cool.  

 

A Plastic Ocean (Netflix)

Aventura începe de la povestea balenelor albastre, cel mai mare animal de pe planetă, care în itinerariul ei întâlnește un strat consistent de plastic în mijlocul Oceanului Indian. De aici, documentarul de aproape două ore te plimbă în jurul lumii, prin alte oceane, unde situația nu este una foarte diferită. Înțelegi foarte bine impactul pe care plasticul îl are asupra mediului, în special asupra vieții marine, și cum oamenii sunt afectați și ei ca urmare. Te face să devii mai conștient de propriul comportament de consum și de impactul pe care fiecare decizie o are asupra celorlalți.  

 

Câțiva pași ca să-ți reduci consumul de plastic

Toată nebunia asta cu reducerea consumului de plastic poate părea copleșitoare, mai ales dacă ești la început de drum. În acest filmuleț scurt de 12 minute ai parte de sfaturi utile și ușor de implementat pe care le poți avea în vedere. Îți dau speranță că schimbarea nu este chiar atât de grea, perspectivă de care avem nevoie din plin. Un filmuleț scurt, care e eficient atât pentru cei care abia încep această aventură, dar și pentru cei care știu deja unele aspecte. Repetiția e mama învățăturii, hehe!  

 

Magical Andes

Dacă nu vrei musai să te încarci de informațiile groaznice despre plastic și efectul lui asupra lumii sau poate merge să îți clătești ochii după ce deja ai văzut niște lucruri, aici ai o serie de 5 episoade care te duc departe în mijlocul naturii Americii de Sud. Te plimbă prin pădure, poposești lângă un lac, simți aerul proaspăt și vântul prin păr. Îți aduci aminte de ce merită să lupți și pentru ce o faci. Asta așa ca să terminăm într-o notă pozitivă, pentru că tristețea nu duce nicăieri.  

Enjoy them movies și dați mai departe dacă vi se pare că merită! ✌️

 

SURSE:

Știre verificată și inspirată din:

DOR: Iulie fără plastic

Story of plastic

 

ÎNROLEAZĂ-TE  

Vrei să schimbăm ceva ASAP? Înrolează-te acum.

 

 

 

Știri similare