Înapoi
Contul meu Petiție Evenimente Soluții Știri

N-o mai trăi pe pielea ta!

By Elena Gabriela Bogos

Sigur ai mai auzit și poate te-am și bătut la cap, dar atenția la materialele pe care le cumperi e importantă. Aici faci diferența!  

Elena Gabriela Bogoș, fashion designerul nostru ASAP,  a pus punctul pe ”i” și mai ales pe plastic în ce spune mai jos:  

Dacă ne urmărești constant deja știi că plasticul joacă un mare rol în majoritatea industriilor, cum e și cazul domeniului fashion. Când vorbim despre accesorii, cel mai uzual dintre acestea este, generic vorbind, geanta.  

La fel ca piesele de îmbrăcăminte, majoritatea obiectelor de acest fel sunt confecționate nu numai din materiale combinate, ci chiar din plastic.  

Trebuie să știi că, din păcate, așa zisa "piele ecologica" pe care cu toții o cunoaștem nu este altceva decât cauciuc, un verișor de-al plasticului.

Pe lângă faptul că nu protejăm mediul înconjurător așa cum am spera, din cauza folosirii necorespunzătoare a unui cuvânt cheie, participăm și încurajăm utilizarea plasticului în exces.

De altfel, am putea face mici schimbări care să determine efecte impresionante, precum simpla utilizare a genților și sacoșelor de bumbac.  

Aceste simple și ușoare accesorii sunt deseori mai versatile, mai încăpătoare și mai utile decât oponentele din cauciuc și textil sintetic. Unde mai pui că sunt în general fie piese unicat, fie cu modele deosebite, chiar personalizabile. Marele avantaj este utilizarea pânzei de bumbac, in sau alt material natural care poate fi reciclat, reutilizat sau reparat cu ușurință.  

O altă alternativă a accesoriilor de transport din plastic sau piele “ecologică” sunt cele confecționate din material deja reciclat, mai exact din PET-uri.  

Cu un research minim poți găsi modelul dorit ce poartă o eticheta curată sau cel puțin eco-friendly și efortul tău va fi răsplătit printr-un produs rezistent și sustenabil.

Aruncă o privire la mica colecție din imagini pentru inspirație, deoarece accesoriul tău “în fashion” nu trebuie sa fie un simplu tote bag; poate lua diferite forme și dimensiuni, căpătând utilitate și stilul care ți se potrivește:

 

SEMNEAZĂ

Te bagi cu noi în lupta ASAP? Dacă da, dă cu semnătura în petiție aici!  

 

Știri similare