Înapoi
Contul meu Petiție Evenimente Soluții Știri

Orez cu morcovi

care nu se mănâncă

Scump sau nu, fiecare vrea să-și protejeze telefonul. Însă cu ce preț?

Un studiu arată că 75% din ownerii de telefoane smart folosesc carcasă pentru a-și proteja gadget-urile. Dacă ținem cont de faptul că o carcasă nu are viață foarte lungă, fiind schimbată la intervale regulate, ajungem la un total uriaș. Ideea e că anual se aruncă undeva la un miliard de carcase, majoritatea din plastic.

 

CARE-I SOLUȚIA?

Alege o carcasă biodegradabilă! Da, există deja așa ceva. Noi am dat peste mai multe variante eco-friendly, și la noi, și înafară. Uite aici câteva.  

NOTAPLASTICCASE trage un semnal de alarmă asupra cantității de plastic din apele planetei. Din cauza asta, 5% din profit este donat pentru protejarea Mării Mediteraneene. Carcasa lor are o compoziție tare ciudată, dar eficientă: sol (30%), soia (18%), orez (18%), grâu (10%), ceapă (7,5%), morcovi (7,5%), piper (7,5%) și rumeguș (1,5%). E un fel de super ofertă 3-în-1: îți protejezi telefonul, și planeta, și marea.  

O altă variantă este Urban Armour Gear Outback, o carcasă ecologică biodegradabilă, care se descompune rapid după ce ai folosit-o, fără să producă substanțe nocive pentru mediul înconjurător. Tot ce trebuie să faci e să o îngropi sau să o arunci la un container special.

A Good Company, o companie suedeză, chiar face lucruri bune. Carcasele sunt realizate din in cultivat la o fermă ecologică și apoi pictate manual cu vopsea organică, motiv pentru care au multe modele, culori și opțiuni. La finalul vieții, ai două variante: o trimiți înapoi să devină o altă carcasă sau o îngropi ca să se descompună și să lase 0 deșeuri.  

E mega ciudat să-ți învelești telefonul în fructe, legume și alte materiale, dar carcasele sunt eficiente, își fac treaba și sunt 100% biodegradabile.  

 

SURSE

1. NPD: “One-in-four Smartphone Owners Don’t Use a Case

2. Not a Plastic Case

3. Urban Armour Gear Outback

4. A Good Company

 

ÎNROLEAZĂ-TE

Vrei să faci parte dintr-o armată pusă pe schimbare? Înrolează-te și abonează-te la newsletter-ul ASAP! Primești de la noi doar veștile care contează.

Știri similare