Înapoi
Contul meu Petiție Evenimente Soluții Știri

Plastic. Viitor. Minimalism.

de Gloria Mara, regizor content Social Media

După un research riguros în Social Media, Gloria Mara, regizorul de content al revistei ASAP s-a  întors cu un articol despre minimalism ca stil de viață și ce consecințe aduce în legătură cu plasticul.  

 

Ea spune așa:  

”Secolul XXI reprezintă era consumerismului. O dată cu dezvoltarea tehnologiei și a mijloacelor de comunicare în masă, cei mai ingenioși antreprenori au pus bazele companiilor care astăzi produc cantități uriașe de marfă. Evoluția omenirii s-a bazat dintotdeauna pe lăcomie și competiție, iar singurul principiu care garantează o viață cu adevărat fericită este minimalismul. Estetica minimalistă și valorile acestei mișcări au devenit cunoscute de curând, dar au nevoie de o puternică promovare, deoarece pot constitui una dintre cele mai facile și rapide soluții pentru a salva Planeta.

 

Minimalismul nu este doar un concept de arhitectură, ci un întreg stil de viață. Experți în sociologie au remarcat faptul că abordarea unei rutine zilnice fără obiecte inutile le-au oferit oamenilor o mai bună stimă de sine și astfel a redus semnificativ risipa. Doar în Uniunea Europeană, se produc deșeuri alimentare de sute de kilograme per capita. Problemele se extind și din punct de vedere financiar. De multe ori suntem predispuși să cumpărăm obiecte sau haine de care nu avem nevoie, din simplul motiv că ne oferă o stare euforică trecătoare. Minimaliștii propun alternative ușor de abordat, prin care poți face tranziția. Primul pas spre schimbare este, bineînțeles, informarea. Poți începe de azi să îți faci research-ul, urmat de o reorganizare a casei tale. Îți poți dona mobila sau hainele, poți să îți reduci timpul petrecut la cumpărături sau să preiei modelul nordic: singurele 100 de lucruri de care ai nevoie.  

 

Unul dintre cele mai avantajoase aspecte ale minimalismului este lipsa de reguli. Îndrumările specialiștilor sau experiențele celorlalți reprezintă doar o sursă de inspirație, însă principiul este același, trebuie adecvat așteptărilor și dorințelor tale. Printre beneficiile economice și chiar psihice, minimalismul aduce consecințe și pentru mediul înconjurător. De exemplu, reutilizarea obiectelor pe care le ai acum sau investirea în produse durabile înseamnă conservarea a numeroase resurse care ar putea fi folosite de generațiile viitoare. O dată ce iei decizia de a-ți reduce impactul asupra Planetei, vei da un exemplu și celor din jur, iar societatea are nevoie de modele de urmat ASAP!”

 

SEMNEAZĂ

 

Ducem lupta împotriva problemei plasticului.  

Ca să îl învingem în toate unitățile de învățământ din România, avem nevoie de semnătura ta ASAP!  

 

 

Știri similare