Înapoi
Contul meu Petiție Evenimente Soluții Știri

Primul magazin zero waste

dezvoltat de Ana Maria Răducanu

A urmat o facultate alternativă, a călătorit prin Anglia și India, a locuit în comunități ecologice. Întoarsă în țară, a vrut să aplice ce a învățat despre un stil de viață sustenabil, fără risipă.  

Așa a pornit primul magazin zero waste din București, inițiat și dezvoltat de la zero de Ana Maria Răducanu. Se află pe strada Buzești la numărul 20 și aici poți ține pasul cu el.

 

CE SE ÎNTÂMPLĂ DE FAPT?

Este un magazin în care tot - absolut tot - ce este de vânzare, se vinde la vrac. Adică te duci tu cu recipientul, fie el borcan, termos, sticlă de sticlă sau plastic (ce ai prin casă), pungă de hârtie și îți iei ce și CÂT ai nevoie.

Nefiind ambalate, nu ai ce să arunci după consumul alimentelor. Iar faptul că vin la vrac le garantează prospețimea, un gust mai bun și o calitate superioară.  

Deci e o situație win-win: tu cumperi ceva foarte bun și nu produci niciun gunoi. Cât de cool e asta?

 

DE CE ZERO WASTE?

Pentru că generăm atât de multe gunoaie încât trebuie să ne reconsiderăm stilul de viață. Putem duce o viață foarte bună și fără a susține consumerismul. Doar pentru că ne-am obișnuit cu el, nu înseamnă că ne face și bine.  

 

CE GĂSEȘTI AICI?

Uite aici întreaga listă de produse pe care le găsești în magazin, dar pe scurt avem așa:  

- mâncare: alune, nuci, cereale, condimente, cafea, fructe uscate;

- cosmetice: șampon, detergent de vase, periuță de dinți, aparat de ras, săpun, unt de corp, pastă de dinți;

- altele: termos, burete natural, lavetă;

Lista e luuungă și partea cea mai tare e că poți contribui și tu la dezvoltarea ei. Primește sugestii de produse pe care și le doresc clienții pentru că este un magazin care se dezvoltă odată cu comunitatea.  

Adevărul e că merită măcar o vizită să vezi ce-i poate pielea. Punem pariu că o să te simți mai empowered când decizi fiecare etapă a procesului de cumpărare. Ești asumat până la capăt. Ești fix cum vrei tu să fii.

 

SURSE

1. România Sustenabilă: Afaceri pentru România sustenabilă. Primul magazin zero waste din București

2. Magazin Zero Waste București

 

ÎNROLEAZĂ-TE

Dacă vrei să dai block plasticului și nu știi cum să începi, înrolează-te și abonează-te la newsletter-ul ASAP. Trimitem doar ce merită știut.  

 

Știri similare