Înapoi
Contul meu Petiție Evenimente Soluții Știri

Primul succes al petiției ASAP

Știm cu toții că lupta cu plasticul e greu de dus

Știm cu toții că lupta cu plasticul e greu de dus, dar încet încet apar și rezultatele: Primăria Sectorului 6 al Capitalei și Inspectoratul Școlar al Municipiului București au semnat un acord de parteneriat privind implementarea unui program pilot în cele 43 de școli gimnaziale și licee din Sectorul 6 al capitalei pentru colectarea selectivă a deșeurilor în vederea reciclării.

 

How cool is that?  

Totul se întâmplă în urmă celor peste 18.000 iscălituri date de voi, cei care v-ați mișcat ASAP și care vreți să schimbați în bine planeta pe care plasticul, fără voia noastră, ne-a acaparat-o.  

Cifrele sunt importante și nu vrem să vă speriem, dar România se află pe locul 26 din cele 27 de ţări membre ale Uniunii Europene în ceea ce privește rata colectării și reciclării deșeurilor municipale.  

Cu asta am pornit la drum și vrem să creștem cota, să ajungem în topul celor mai activi în zona de colectare, nu de intoxicare.  

Acum, ambasadorii ASAP doresc să poată aplica ce au învățat și să contribuie activ la un mediu fără plastic chiar în școlile lor.  

„Programul pilot pe care îl anunțăm astăzi vine ca un răspuns la dorința reală de implicare a tinerei generații pentru un mediu curat și o conduită civică adaptată realităților europene și globale. Platforma ASAP este locul de întâlnire al tuturor adolescenților din România care înțeleg, poate mai bine decât mulți dintre adulți, importanța și, mai ales, urgența atunci când vine vorba de a ne implica pentru rezolvarea problemelor legate de mediu. Astfel, cei 5000 de ambasadori care au venit alături de noi din iunie până acum ne cer un lucru foarte simplu – să poată să aplice tot ce au învățat despre deșeuri în școlile lor. În numele lor, am lansat în luna noiembrie o petiție prin care solicităm autorităților să pună legea în aplicare și să transforme toate școlile din România în locuri funcționale pentru colectarea selectivă a deșeurilor în vederea reciclării. Astăzi, după peste 18.000 de semnături strânse și discuții instituționale extrem de fructuoase, ne bucurăm să putem anunța primul pas – un proiect pilot pe care îl demarăm alături de partenerii de la Primăria Sectorului 6 și ISMB prin care ne propunem să punem la punct un model de succes pe care apoi să îl putem replica la nivel național, în parteneriat cu autoritățile locale și centrale relevante.”, a declarat Andrei Borțun, CEO The Institute, fondatorul programului ASAP.  

Odată cu această petiție, membrii trupei Subcarpați s-au alăturat armatei ASAP. Vezi aici cum și-au făcut intrarea: https://asap-romania.ro/evenimente/Dunare-Dunare

 

SEMNEAZĂ 

Cam asta poate face semnătura ta. Și e doar începutul.  

Dă cu subsemnatul aici: https://asap-romania.ro/petitie 

 

Știri similare