Înapoi
Contul meu Parteneri Evenimente Soluții Știri

Punga de plastic

a.k.a. simbolul societății de consum

Unde vezi cel mai des punga de plastic?

Există multe articole despre punga de plastic pe care o găsim peste tot. Și nu, nu doar în magazine, ci la fiecare colț de stradă, stație de autobuz, câmp. Pe scurt, oriunde te uiți, s-ar putea să dai de o pungă de plastic.

 

Scopul ei a fost altul.

Conform articolului ”Pungile de plastic au fost create pentru a salva planeta, declară fiul inventatorului”, pungile de plastic au fost inventate pentru a înlocui pungile de hârtie, care erau considerate dăunătoare mediului înconjurător, deoarece se defrișau multe păduri ca ele să fie produse.

Rezistența plasticului a arătat că pungile puteau fi folosite de mai multe ori, iar astfel a câștigat lupta cu punga de hârtie. De atunci și până acum, pungile de plastic au fost produse la o scară inimaginabilă, mai exact un trilion pe an, potrivit ONU.

 

Știi care e partea mai nasoală?

  • Utilizăm, în medie, doar 15 minute o pungă de plasic.
  • O persoană din Europa folosește anual 500 de pungi.

Știi ce înseamnă asta?

Punga este folosită o singură dată și tot una singură poate ucide de mai multe ori în sălbăticie animalele care rămân prinse, le consumă sau, mai rău, se sufocă.

Dacă despre animale știm deja că-și găsesc deseori sfârșitul din cauza plasticului, nu este încă descoperit modul în care este afectată viața marină de efectele toxice, care ajung în mări și oceane prin descompunerea plasticului.

 

The Majestic Plastic Bag

Dacă ești curios să afli cât mai multe, Jeremy Konner a realizat un mockumentary (comedie-documentar fictiv) despre viața unei pungi de plastic. Îl poți urmări aici.

 

Concluzii

Ca să putem combate problema ecologică creată, cel mai bine ar fi să începem schimbarea cu noi. Alege să folosești alternative mai durabile și mai sănătoase pentru mediu: pungi de hârtie, pungi din pânză sau totebag ori chiar pungi de plastic cu o durată de viață mai lungă de 15 minute.

 

Surse

Știre verificată și inspirată din:

INDEPENDENT: Plastic bags were created to save the planet, inventor’s son says

National Geographic: Plastic

Plastic Garbage Project: Plastic Life

 

Înrolează-te

Fii tu schimbarea și refuză punga de plastic. Fă switch între ceva permanent cu ceva eficient și dă vorba mai departe. Înrolează-te acum.

Știri similare