Înapoi
Contul meu Petiție Program Soluții Știri

SCULPTURI DIN CAPACE DE PET-URI CREATE DE 100.000 DE ELEVI BRITANICI

Reciclarea în școlile din Marea Britanie înseamnă multă creativitate. Acțiunea de a colecta plasticul a luat forma unui proiect artistic de amploare în care au fost implicate peste 700 de instituții de învățământ. 

Folosind ca material de construcție 90.000 de dopuri de la sticlele de PET-uri pe care le-au salvat de la soarta de a ajunge la coșul de gunoi, 100.000 de elevi și-au imaginat sculpturi de plastic de dimensiuni mari înfățișând animale afectate de poluarea gravă din oceane: rechini, broaște țestoase, meduze uriașe, foci și alte specii pe cale de dispariție din cauza plasticului. Aceste lucrări au fost alese în urma unui concurs de schițe. 

Pe lângă aceste instalații, copiii au scris  poezii și texte despre importanța protejării oceanelor și a animalelor care trăiesc în ele, pe care le-au atașat sculpturilor. Unii dintre ei au adresat scrisori furnizorilor de lapte ai școlilor pentru a le cere să nu mai folosească paie de plastic și au lansat o petiție pentru interzicerea sticlelor de plastic din școala lor. 

Dacă și tu îți dorești o asemenea schimbare în școala ta, semnează Petiția ASAP!

Știri similare