Înapoi
Contul meu Petiție Program Soluții Știri

Show-uri de fashion sustenabile

Perioada pandemiei i-a făcut pe organizatorii show-urilor de modă să se gândească serios la cât de mare e amprenta de carbon pe care o lasă în urma fiecărui eveniment.

Pe lângă preocuparea tot mai intensă a creatorilor și caselor de modă de a refolosi cât mai multe materiale vechi sau deșeuri de materiale plastice, organizații ca Paris Fashion Week își propun ca din septembrie să seteze niște reguli care să asigure că orice fashion show e cât mai benefic pentru mediul înconjurător.

Ca exemplu, brandul Jacquemus a ales să nu apeleze la un catwalk într-un spațiu urban, ci, în ton cu estetica romantică a hainelor, să folosească un câmp de grâu ca loc de desfășurare a spectacolului la care a asistat un public cât mai restrâns. De asemenea, brandul a redus costurile de producție și deșeurile textile prezentând în același show și colecția pentru femei și cea masculină.

În aceeași linie, designerul newyorkez Gabriela Hearst a avut primul show cu amprentă neutră de carbon din cadrul New York Fashion Week, toate deșeurile rezultate fiind refolosite.

Dacă și ție îți pasă de soarta mediului, dă-ne o semnătură la Petiția ASAP!


Foto Credits: Jacquemus Brings

Știri similare