Înapoi
Contul meu Petiție Evenimente Soluții Știri

Societatea e parte din problemă

dar și parte din soluție

Nu numai în România, ci peste tot în lume se duce o luptă împotriva plasticului. Oamenii generează zilnic deșeuri, dintre care o mare parte plastic, însă unii dintre noi sunt suficient de ingenioși încât reușesc să întoarcă roata și să încline balanța.

 

CE E ECOPOST?

Până în 2009, Lorna Rutto avea un job stabil și liniștit de bancher, însă și-a dat demisia ca să pună bazele Ecopost - o companie care transformă deșeurile de plastic în piloni, o alternativă sustenabilă la stâlpii din lemn.  

Nu numai că rezolvă problema cantității mari de deșeuri plastice din Nairobi, ci mai și reduce defrișarea, dat fiind că stâlpii sunt folosiți la construcția gardurilor, a băncilor, a corpurilor de iluminare stradală sau a semnalizării rutiere.      

Rezultatul este un produs rezistent, durabil, care nu putrezește și nu poate fi mâncat de termite, iar costul se amortizează mai rapid, dat fiind că stâlpii nu mai sunt furați pentru a fi folosiți la foc, o problemă frecvent întâlnită în Kenya.  

 

CE E ATÂT DE TARE LA ECOPOST?

1. Lunar reciclează aproximativ 20 de tone de deșeuri plastice colectate de pe stradă sau direct din casele oamenilor.  

2. Deșeurile sunt transformate în produse de care comunitatea are nevoie. Mulți fermieri optează pentru stâlpii făcuți de Ecopost, fiind o alternativă sustenabilă și de o calitate ridicată comparativ cu stâlpii din lemn.

3. Kenya suferă de o rată mare de defrișări, lemnul fiind folosit în mare parte în construcții. Ecopost oferă o variantă mai bună care reduce cantitatea de copaci tăiați.  

4. A creat un număr de 40 de joburi stabile și alte sute de joburi ocazionale.  

 

Deci se poate!  

Ce vrem noi să spunem e că există soluții la orice problemă. Trebuie doar să vrei. Așa că don’t lose hope, we’re in this together.  

 

SURSE:

Știre verificată și inspirată din:

Ecopost

 

ÎNROLEAZĂ-TE!

Fii parte și din soluție, nu doar din problemă. Înrolează-te și semnează petiția ASAP!

Știri similare