Înapoi
Contul meu Petiție Program Soluții Știri

Strange Plastic Things: PETZILLA care îți devorează orașul

Ești gata de o nouă poveste care să-ți dea fiori până-n zori? Stinge lumina din încăpere, aprinde o lumânare și citește cu atenție ce urmează la lumina ei pâlpâitoare. 

Chiar în timp ce tu faci toate acestea, o creatură hidoasă crește și tot crește ca un aluat blestemat și roade tot ce prinde în cale în orașul tău, începând cu oxigenul care ne menține în viață și continuând cu clădirile în care trăim. Meet PETZILLA. 

Din ambalaje aruncate, din plasticul de unică folosință, din hainele la care renunți fără milă, el se înfruptă și se tot înfruptă cu o poftă ieșită din comun, copleșindu-ne cu amploarea sa de PETzilla. Și are tava plină, pentru că producția anuală de plastic globală a depășit 450 de milioane de tone. Și nu în ultimul rând, la desert, îi place să savureze nepăsarea noastră ca pe o delicatesă, care îl face să continue asaltul violent asupra mediului, pe care ni-l face tot mai periculos cu fiecare îmbucătură. 

Deschide fereastra și ascultă concentrat ce se aude afară în liniștea aparentă a nopții. Auzi în fundal mestecatul funebru al PETzillei? Atunci citește mai departe soluțiile ASAP și vezi cum, prin reciclare și colectare selectivă, să facem tot ce putem să înfometăm creatura. Iar, semnând Petiția ASAP, îi dai și lovitura de grație!

Știri similare