Înapoi
Contul meu Petiție Evenimente Soluții Știri

Terra a.k.a Planeta Plastic

de Gloria Maria, regizor content Social Media

Chiar dacă și-a luat rolul de regizor content Social Media, Gloria Maria nu se ferește să spună câteva cuvinte despre mica istoria a dușmanului nostru: plasticul.  

 

Vezi mai jos cum se prezintă situația prin ochii ei, de unde a pornit și unde s-a ajuns:

 În 1869, John Wesley Hyatt își propunea să aducă o schimbare revoluționară, pe care astăzi poate am numi-o activism pentru animale, reducând numărul elefanților uciși de plasele din fildeș. Primul tip de plastic, cel comercial, care pare atât de vital pentru omenire, a apărut în 1907. Umanitatea s-a simțit salvată de acest polimer, dar nimeni nu preconiza efectele devastatoare, ce urmau să amenințe viitoarele generații.

Astăzi plasticul se regăsește peste tot, de la industrii și obiecte, până în organismul animal. Nu putem nega importanța acestuia și atribuțiile care au simplificat viața de zi cu zi a fiecăruia. Însă, excesivitatea, atât de specifică oamenilor, ne-a adus în momentul decisiv. Cercetătorii afirmă că viața terestră și acvatică se sufocă în plastic, iar fără o atentă utilizare a acestui material, impactul va fi ireversibil. Ce este de făcut? Regula celor trei “R” a devenit o deviză pentru toți activiștii și ecologiștii: Reduce, Reutilizează, Reciclează. Este un proces bazat pe rutină.

Nu putem îndrepta vina spre inventatorii plasticului, însă greșelile făcute în trecut, de oamenii care nu au avut aptitudinea să anticipeze, nu trebuie repetate. Trăim în era tehnologiei, unde informația ajunge mai repede decât oricând, în orice colț al lumii. Nu mai este timp pentru negare, iar acțiunea trebuie să înceapă în viața fiecăruia dintre noi, ASAP!  

 

 

SEMNEAZĂ

Dacă ai înțeles și vrei să faci o schimbare, începe prin a semna PETIȚIA ASAP!

 

 

Știri similare