Înapoi
Contul meu Petiție Evenimente Soluții Știri

Viața începe cu plastic

încă dinaintea nașterii

Microplasticul a fost descoperit în placenta unor bebeluși nenăscuți.  

Au fost descoperite pentru prima dată particule de microplastic în placenta a 4 femei sănătoase, care au avut o sarcină și o naștere normale. Pentru a nu contamina probele, medicii și asistentele nu au folosit deloc în timpul nașterii ustensile din plastic, ci doar mănuși și prosoape din bumbac.

În doar 4% din placentă au fost descoperite până la 12 particule de microplastic, ceea ce sugerează că întreaga cantitate este cu mult mai mare de atât. Particulele descoperite aveau diverse culori precum albastru, roșu, portocaliu sau roz, cel mai probabil acestea provenind din ambalaje, vopseluri sau produse cosmetice și de îngrijire personală.

Oamenii de știință presupun că plasticul provine din ambalaje, cosmetice sau produse de îngrijire personală folosite de mame.

 Încă nu se cunosc efectele pe care microplasticul îl are asupra corpului, însă cercetatorii spun că acesta conține substanțe chimice care pot afecta pe termen lung sistemul imunitar al fetusului. Cert e că nou-născuții sunt “poluați” cu plastic încă de dinainte de a se naște.  

Studiul a fost realizat pe un număr prea mic de oameni pentru a trage o concluzie, însă este un semnal de alarmă suficient de puternic.

 

SURSE

The Guardian: Microplastics revealed in the placentas of unborn babies

 

ÎNROLEAZĂ-TE

Înrolează-te și rămâi la curent cu starea plasticului în lume!

 

Știri similare