ASAP dotează Colegiul Național Grigore Moisil

cu senzori de măsurare a calității a aerului

ASAP, cu sprijinul Aerlive, atrage atenția asupra calității aerului din școli și din proximitate prin dotarea Colegiul Național Grigore Moisil cu senzori de măsurare a calității aerului.

Școala a fost echipată cu 3 senzori: unul exterior și doi în interiorul sălilor de clasă.

Acești senzori măsoară în timp real nivelul de poluare a aerului, oferind date precise despre concentrația de particule în suspensie (PM1, PM2.5, PM10) și dioxid de carbon.

De ce sunt importanți acești senzori?

Ce măsuri pot fi luate în urma monitorizării calității aerului?

Prin implementarea acestui proiect în Colegiul Național Grigore Moisil, ne dorim să contribuim la crearea unui mediu de învățare mai sănătos și mai sigur pentru elevi,
precum și la îmbunătățirea calității vieții în comunitățile locale.

Instruiri pentru personalul școlar

În cadrul proiectului nostru, Colegiul Național Grigore Moisil, împreună cu Fundația “The Institute”, organizează o sesiune de instruire dedicată colectării separate a deșeurilor.

Evenimentul a avut loc în luna octombrie, cu scopul de a echipa cadrele didactice și personalul auxiliar cu cunoștințele necesare pentru a implementa un sistem eficient de colectare separată în școală, dar și pentru a transmite aceste cunoștințe mai departe elevilor.

În cadrul sesiunii de instruire, cadrele didactice și personalul auxiliar vor deprinde noțiuni despre bune practici privind funcționarea eficientă a unui ecosistem de colectare separată a deșeurilor reciclabile în cadrul unității de învățământ, vor fi instruiți cu privire la aspectele legislative și obligațiile de urmărit și îndeplinit și vor fi abordate și subiecte precum drepturile și obligațiile de mediu care revin cetățenilor și instituțiilor publice locale.

Prin această inițiativă, ne propunem să creăm un model de bune practici, care să poată fi replicat și în alte unități de învățământ, dar și să cultivăm o atitudine responsabilă față de mediu în rândul tinerilor și să îi inspirăm să devină ambasadori ai schimbării.

Împreună, putem contribui la protejarea mediului înconjurător și la construirea unui viitor mai sustenabil pentru generațiile următoare.

PRICIPALELE INFORMAȚII DISEMINATE ÎN CADRUL INSTRUIRILOR:

• Instrucțiuni pentru implementarea un sistem eficient de colectare separată în școală.

• Cele mai bune practici în domeniu.

Obligațiile legale privind gestionarea deșeurilor.

Modalități didactice de a sensibiliza elevii cu privire la importanța reciclării.

Masă rotundă pe teme de mediu

Colegiul Național Grigore Moisil, în parteneriat cu Fundația The Institute, a organizat în luna octoembrie 2024 o masă rotundă dedicată colectării separate a deșeurilor.

Evenimentul a reunit reprezentanți ai instituției de învățământ, autorități locale și organizații non-guvernamentale care activează în domeniu, reprezentanți ai primăriei de sector, operatori de salubrizare, cu scopul de a găsi soluții concrete pentru îmbunătățirea gestionării deșeurilor în școli.

Prin această inițiativă, ne dorim să creăm un model de bune practici, care să poată fi implementat la nivel național. Împreună, putem contribui la protejarea mediului înconjurător și la construirea unui viitor mai sustenabil pentru generațiile următoare.

Principalele informații prezentate și dezbătute în cadrul mesei rotunde:

• Cele mai bune practici în domeniul colectării separate

• Modalități de a implementa un sistem eficient de colectare în școală

• Obligațiile legale care trebuie respectate de fiecare operator

Ultimele noutăți

Vezi toate știrile
  • Lansare concurs BANDA ASAP ediția a IV-a: Prahova și Timiș

  • Studiu ASAP România despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români

  • Supereroii reciclării, imaginați și desenați de elevii din România, acum în expoziția BANDA ASAP!