Ghidul ASAP pentru colectare separată în școli

ASAP România a lansat un ghid de colectare separată dedicat tuturor instituțiilor de învățământ din România pentru a le sprijini în procesul de pregătire, dimensionare și implementare a infrastructurii de colectare separată și pentru buna relaționare cu autoritățile, administrațiile publice și toți cei implicați în acest proces.

Crearea ghidului vine ca urmare a eforturilor constante din ultimii ani din partea ASAP de a ajuta la crearea unei infrastructuri de colectare separată în toate școlile din România și a discuțiilor cu reprezentanții instituțiilor de învățământ cărora nu le sunt clare toate etapele acestui proces.
Astfel, ghidul a apărut ca răspuns la nevoile acestora, cu sprijinul și expertiza tehnică în managementul deșeurilor a partenerilor de la Asociația ECOTECA.

Cui se adresează ghidul?

Acest document se adresează reprezentanților instituțiilor de învățământ din România, fie ei directori, administratori sau cadre didactice, care sunt responsabili cu gestionarea deșeurilor sau doresc să implementeze sau să aducă îmbunătățiri proceselor de colectare separată din școala lor.

Ce conține ghidul?

Pe lângă identificarea nevoilor și oferirea de soluții pentru implementarea colectării separate, ghidul mai cuprinde și un glosar de termeni tehnici specifici domeniului și o serie de anexe ce pot fi utilizate de reprezentanții unităților de învățământ care sunt responsabili cu gestionarea deșeurilor, precum adrese tipizate pentru administrațiile publice sau pentru companiile de salubritate, modele de fișe de verificare, formulare și rapoarte.

Pentru a descărca gratuit Ghidul ASAP pentru colectare separată în școli vă rugăm să completați formularul de mai jos.

Completează formularul pentru a primi ghidul


    Află despre proiectele ASAP!

    Vezi toate proiectele